Bergmann cukraszda specialitas: Francia kremes Bergmann cukraszda specialitas: Captain Morgan torta Bergmann cukraszda specialitas: Mimoza torta Bergmann cukraszda specialitas: Gellert rolad
Bergmann cukraszda specialitasok: Mimoza torta, Captain Morgan torta, Ir kave torta

Specialitások

Francia krémes: ropogós, vajas, leveles tésztalapok főzött, tojásos vaníliakrémmel és tejszínhabbal töltve, a teteje karamell-fondant-nal áthúzva. „Ahogy a nagy könyvben meg van írva”. A békebeli idők alapanyagainak felhasználásával, a Bergmann család hagyományos receptje szerint készül évtizedek óta. A Francia krémes legismertebb és legkedveltebb süteményünk. Epres és gesztenyés változatot is készítünk a tavaszi, illetve az őszi-téli időszakban.

Morgan Kapitány torta: piskóta darabkák rummal és csokoládé öntettel meglocsolva, tejszínes vaníliakrémmel töltve. A híres jamaicai kalózkapitányról elnevezett különleges rum ihlette ezt az először csak nálunk megtalálható, Bergmann Ernő saját eredeti receptje alapján készült tortát.

Ír kávé torta: tejcsokoládé mousse krém whiskyvel és kávéval.

Mimóza torta: könnyű piskóta, főzött, tejszínes vaníliakrémmel és eperöntettel rétegezve, piskóta darabkákkal megszórva. Az apró sárga piskótadarabkák teszik hasonlatossá ezt a különlegesen finom süteményt a mimóza-virághoz, amelyről a nevét kapta. Észak-Olaszországban, tavaszköszöntő ünnepek alkalmával készítik hagyományosan ezt a tortát, de kedves Vendégeink Balatonfüreden is szívesen fogyasztják.

Gellért Rolád: világos piskóta sűrű, főzött párizsi csokoládékrémmel, rumos meggyel és grillázs darabkákkal. Az eredeti recept szerint készítjük, amely a budapesti Gellért szálloda cukrászdájának is közkedvelt süteménye volt. A Gellért szálloda 1918-ban épült, cukrászdáját a budai közönség kedvenc találkahelyeként tartották számon.
Magyar | English | Deutsch | Pусский